Ringmaat

Hoe bepaal ik de ringmaat?

  

Er zijn verschillende manieren om de ringmaat te bepalen. Dit is afhankelijk of u een goedpassende ring als voorbeeld heeft of niet.

U heeft een goedpassende ring als voorbeeld


A) Meet de binnenkant van de ring

Neem een ring die goed past en meet de binnen-diameter met een liniaal. De binnen-diameter wordt gemeten tussen de beide binnenkanten van de ring. In Nederland is deze diameter (in mm) de gangbare maat voor ringen.

Ring diameter (in mm): 

Ringmaat =


B) Vergelijk uw ring met het ringsjabloon

Print ons ringsjabloon uit. Plaats uw ring op de cirkels en kies de cirkel die de binnenkant van de ring volledig overlapt. Belangrijk: Zorg ervoor dat u de schaal van het ringsjabloon controleert na het uitprinten.

Ringsjabloon afdrukken


U heeft geen ring als voorbeeld:

A) Bestellen zonder ringmaat.

Heeft u al een keuze uit 1 van onze mooie ringen kunnen maken maar weet u niet welke ringmaat u heeft? Dat is dat is bij ons als online juwelier geen probleem. U kunt bij de betreffende ring waar u gevraagd wordt de maat aan te geven, kiezen voor de optie “opmeten ringmaat”. Zodra uw bestelling bij ons is binnengekomen zal onze klantenservice direct een ringmaatmeter gratis naar u opsturen. Hiermee kunt u zelf op een gemakkelijke manier uw ringmaat bepalen waarna u ons deze kan doorgeven om uw persoonlijke en unieke ring te maken.


B) Bestellen zonder ringmaat.Heeft u nog geen keuze gemaakt of wenst u eerst uw ringmaat te bepalen ook dan helpen wij u graag verder. Door een e-mail te versturen aan onze klantenservice kunt u in het bezit komen van een door ons gratis aangeboden ringmaatmeter. Om hier gebruik van te maken stuurt u een e-mail naar klantenservice@21DIAMONDS.nl met als onderwerp: "Ringmaatmeter" en in het bericht uw naam en adresgegevens. Wij sturen u zo spoedig mogelijk de ringmaatmeter op.

Aanvullende belangrijke informatie:

De vingers van de linker- en rechterhand hebben meestal iets verschillende maten. Houdt u hier rekening mee wanneer u een vinger kiest om de ringmaat te bepalen. Bij de meeste mensen varieert de vingerdikte gedurende de dag. In de avond zijn de vingers vaak iets dikker dan in de ochtend. Houdt u hier rekening mee wanneer u uw ringmaat bepaalt, zodat uw ring comfortabel zit gedurende de hele dag.

Goed om te weten:

Mocht uw ring na ontvangst niet passen, dan bieden wij gratis een éénmalige aanpassing voor iedere ring als onderdeel van onze service. U kunt de ring retourneren en de nieuwe ringmaat aangeven op het retourformulier. Zie voor meer informatie betreft de retourzending de informatie sectie "Retouren" op de website. Let op dat ringen met gravering helaas niet kostenloos van maat veranderd kunnen worden.