Retourneren

Retouren en klachten

 

Wilt u uw ring van maat laten veranderen? Wilt u uw ring laten graveren? Of bent u niet tevreden met uw aankoop?

Volg de volgende instructies voor het kosteloos retourneren van uw pakketje:

• Vul het bijgevoegde retourformulier volledig in en geef duidelijk aan waarom u het sieraad wilt terugsturen.

• Vraag een retourlabel aan via de onderstaande link:

Retourlabel voor Nederland

Retourlabel voor België

• Na het openen van de link kunt u uw gegevens invullen. U dient hier onder andere uw „order nummer“ in te vullen, dit is uw bestelnummer, terug te vinden in uw bevestiging van bestelling e-mail. Als u klaar bent met invullen klikt u op „Send E-mail“ waarna u een e-mail ontvangt met het retourlabel. Deze kunt u uitprinten en op het pakketje plakken voor een kosteloze retournering.

• Daarna kunt u het pakketje met retourlabel afleveren bij een TNT postkantoor voor de verzending.

• Bewaar het verzendbewijs, met de barcode op het verzendbewijs kunt u de verzending volgen en zien wanneer het pakketje bij ons aankomt.

• Belangrijk! Gebruik voor het retourneren altijd een verzenddoos. Verstuur uw retourzending niet in een envelop of alleen in noppenfolie. Zorg ervoor dat het sieraad in de doos beschermd is en een stevige grip  heeft. Garantie kunnen wij niet verlenen als het sieraad onzorgvuldig en onbeschermd verstuurd word. Wij behandelen alleen retourzendingen waarvan zekergesteld is dat het sieraad een correcte bescherming tijdens het transport heeft gehad. Mocht het sieraad dan alsnog tijdens het transport onverhoopt een beschadiging oplopen dan ligt de verantwoordelijkheid niet bij u. Wij vragen om uw begrip.

Het kan ongeveer 5 werkdagen duren voordat het pakketje op ons kantoor aankomt. Wij verwerken uw retourzending binnen 2-3 werkdagen na aankomst. Hierna informeren wij u over de voortgang en afhandeling. Echter kan het gehele retouren proces 20 werkdagen in beslag nemen, houdt hier rekening mee.

Meer details over uw retourrecht kunt u vinden in onze algemene voorwaarden.

 

Voorwaarden voor restitutie:

Een terugbetaling van uw aankoop kan alleen worden toegekend indien:

• Het sieraad binnen de aangegeven retouren periode van 30 dagen geretourneerd wordt.

• Het sieraad niet gedragen is.

• Het sieraad niet gegraveerd is.

• Het sieraad voorzien is van een onbeschadigde zegel.

• Het sieraad geen maatverandering heeft ondergaan, bijvoorbeeld door een plaatselijke juwelier.

*De restitutie zal plaatsvinden via dezelfde betalingsmethode die u tijdens het bestelproces heeft aangegeven,het aankoopbedrag wordt binnen 14 werkdagen op uw rekening teruggeboekt. Terugbetalingen via creditcard kunnen tot 30 dagen in beslag nemen.

 

Ringmaat aanpassen na ontvangst

Een éénmalige, kosteloze aanpassing van de ringmaat is bij onze service inbegrepen mits de ring binnen 30 dagen na ontvangst aan ons retour wordt gestuurd en de ring niet gegraveerd is. Mocht u niet aan deze criteria voldoen bedragen de kosten voor het veranderen van een ringmaat € 60,00. Ringen kunnen van maat veranderd worden mits deze binnen een maatrange blijven van +/- 5 , mocht de maatverandering hiervan afwijken zullen wij de ring opnieuw moeten produceren. Hetzelfde geldt voor complex geconfigureerde ringen. Het gehele proces kan tot 20 werkdagen in beslag nemen.

 

Optie 1: Ringmaat aanpassen bij 21DIAMONDS

Binnen 30 dagen na levering kunnen wij de ringmaat voor u aanpassen, gebruikt u hiervoor het bijgevoegde retourenformulier. Geef duidelijk aan naar welke ringmaat de ring verandert dient te worden en volg de bovenstaande instructies om het pakketje kosteloos terug te sturen.

 

Optie 2: Een ringmaat aanpassen bij uw plaatselijke juwelier

U kunt de maat van uw ring aanpassen bij een lokale juwelier van uw eigen keuze. Wij dekken de kosten tot € 35,00. Stuur de rekening via e-mail naar: klantenservice@21DIAMONDS.nl Het bedrag zal worden terugbetaald via dezelfde betalingsmethode die u tijdens het bestelproces heeft aangegeven.

 

Gravering

Wij stellen u in de gelegenheid om tijdens het bestelproces een kosteloze gravering van 15 tekens in uw ring te plaatsen. Natuurlijk kunt u een gravering ook achteraf laten plaatsen echter berekenen wij hiervoor € 4,00 per letter, cijfer of teken. Niet alle ringmodellen kunnen worden gegraveerd.

 

Reparatie

Een reparatie kan alleen binnen de toegekende garantieperiode van twee jaar worden uitgevoerd. Een aanspraak op garantie bestaat wanneer alle garantievoorwaarden van 21DIAMONDS overeenkomen en het sieraad zich in een staat bevindt die conform is met de instructies hoe men met een sieraad dient om te gaan. Zoals normale gebruikssporen en slijtage. Het opnieuw polijsten of reinigen van de sieraden valt onder de garantie geval vormen en worden ook niet door ons aangeboden. Mocht het geretourneerde sieraad niet onder de garantie vallen, behouden wij ons het recht voor om u de porto kosten van € 10,00 voor de retourzending te berekenen.