Diamant informatie

De 4C's

Diamanten zijn natuurlijke producten en iedere diamant is uniek. Met behulp van de 4C's kan men een diamant classificeren en kwalitatief beoordelen. De 4C's hebben betrekking op de - Cut, Color, Clarity en Carat.

De kwaliteit van diamanten bij 21DIAMONDS 

Wij selecteren onze diamanten nauwkeurig en classificeren deze in de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Het is voor ons zeer van belang dat al onze diamanten 100% conflictvrij zijn en de herkomst bekend is.

color

Color (kleur): De waarde van diamanten is sterk afhankelijk van de kleur indeling. Hoe transparanter de steen des te waardevoller deze is. De definitie van "transparantie" wordt in verschillende categorieën onderverdeeld door het Gemological Institute of America (GIA). Beginnend met D, van kleurloze tot geel- of bruinachtige kleur, de categorie definieert elke kleurwaarde. De beste prijs-kwaliteitverhouding bieden diamanten van klasse G tot H. Hier zijn kleine nuances alleen door een expert in directe vergelijking met een kleurloze diamant herkenbaar. Onze diamanten komen overeen met klasse G-H, genaamd / Top Wesselton

cut

Cut (vorm): Hieronder wordt verstaan het maaksel van de steen. De vorm waarin de steen geslepen wordt is een onderdeel hiervan. Het maaksel heeft betrekking op de kwaliteit van het slijpen en de verhoudingen van de slijpvorm. De essentie ligt in de juiste "verhoudingen" en de "verfijning" van de geslepen steen, alleen zo kan een steen in zijn volledige pracht schitteren.

 

 Er zijn vele verschillende soorten slijptechnieken. De meest bekende is een briljantslijping een vorm met 57 facetten.

clarity

Dit bepaald de zuiverheid van een geslepen diamant. Een diamant kan zowel in- als uitwendige kenmerken vertonen. Deze komen in allerlei vormen en ook in diverse gradaties van intensiteit voor. Een perfect zuivere diamant, ook bekend als "perfect", is uiterst zeldzaam en in een hoge prijsklasse. We spreken van een vlekkeloze diamanten, die geen in- als uitwendig kenmerken vertonen die met het blote oog te zien zijn, deze alleen te detecteren zijn door een kenner en dit enkel met een tienvoudige vergroting. In het algemeen geldt, hoe minder insluitsels, hoe hoger de kwaliteit van de diamant waardoor deze ook duurder wordt. Om een ideale prijs-kwaliteitverhouding te vinden, is het belangrijk te weten dat minuscule insluitsels van de klassen VVS1 tot SI2 met het blote oog niet te herkennen zijn. 

carat

 

Carat (weight): The size of a diamond is measured by its weight. One carat is approximately 0.2 grams. The larger the stone, the rarer it is and higher the prices. The carat size unit should not be confused with the unit for measuring the purity of gold, known as karat.

   

ONTDEK HIER ONS DIAMANTEN ASSORTIMENT